Wielkanoc na talerzu – tradycyjne smaki w nowoczesnym wydaniu

Informacja prasowa
Poznań, 14 marca 2018 r.

Wielkanoc to kolejna w roku okazja do spędzenia czasu w rodzinnym gronie. Świąteczne spotkania na pewno umilą nam smaczne, jajeczne przekąski i kolorowe wypieki. W większości domów przeważać będą tradycyjne potrawy, które niektórym z nas mogły już się nieco znudzi. Wprowadzając na wielkanocny stół popularne dzisiaj orientalne produkty , możemy urozmaicić świąteczne dania i zaskoczyć swoich gości nowoczesnym akcentem.
Zabierając się za przygotowania do Wielkanocy w zgodzie z naszą radą, zapewne zastanawiasz się, jak połączyć smaki orientu z tradycyjnymi potrawami. Nie musisz się martwić, ponieważ eksperci marki Jasmeen przygotowali przepisy, dzięki którym Twoje Święta nabiorą oryginalnego charakteru, a jednocześnie nie przestaną nawiązywać do pięknych, kulinarnych zwyczajów.
Jajka na twardo z hummusem
To niezwykle prosty i szybki sposób na podanie jajek, których nie może przecież zabraknąć na naszych stołach podczas Wielkanocy. Dzięki temu przepisowi ich przygotowanie zajmie Ci 10 minut.
• 4 jajka
• Hummus z tahiną marki Jasmeen
• Musabaha marki Jasmeen
• Natka pietruszki
• Sól i pieprz
Ugotuj jajka na twardo, obierz i przekrój na pół. Na 4 połówki nałóż łyżkę hummusu z tahiną Jasmeen, na kolejne musabahę. Poukładaj na przemian. Na koniec ozdób listkami pietruszki. Przed podaniem możesz delikatnie doprawić solą i pieprzem
Sałatka z cieciorką i bakłażanem
Podczas każdych świąt na polskich stołach tradycyjnie pojawia się klasyczna sałatka warzywna. A gdyby tak zaryzykować i zaskoczyć rodzinę czymś zupełnie innym?
• Pół puszki cieciorki gotowanej marki Jasmeen
• 2 małe bakłażany (dla intensywniejszego smaku możesz dodać 2 łyżki Baba Ghannoush Jasmeen)
• Garść świeżej kolendry
• 1 czerwona cebula
• Szczypta kminu rzymskiego
• Szczypta papryki
• 1 łyżka miodu
• ½ cytryny
• 6 łyżek oliwy z oliwek
• Sól, pieprz
Bakłażany umyj i pokrój na plastry (około 1 cm), podsmaż na patelni grillowej, aż delikatnie zbrązowieją (około 8-10 min). Zarumienione warzywa podziel na średnią kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Odcedź cieciorkę. Przygotuj sos – wymieszaj sok z cytryny z oliwą z oliwek i z przyprawami, dodaj łyżkę miodu (dla intensywniejszego smaku możesz dodać 2 łyżki pasty z bakłażana) Połącz wszystkie składniki, polej sosem, wymieszaj i posyp garścią świeżej kolendry
Smacznego!
Więcej informacji na temat marki Jasmeen znaleźć można na stronie www.levant.pl
Dodatkowe informacje
Jasmeen to produkty kuchni orientalnej, pochodzące głównie z krajów Bliskiego Wschodu. Najwyższej jakości składniki oraz tradycyjne receptury pozwoliły zachować ich wyjątkowy i niepowtarzalny smak. Jasmeen to przede wszystkim wyśmienite pasty (baba ghanoush, hummus, tahina), tradycyjne chałwy (waniliowa i z pistacjami), a także warzywa – gotowana cieciorka i bobik, dzięki którym przygotujemy prawdziwie orientalne dania.

Więcej informacji na temat produktów Jasmeen, znaleźć można na stronie producenta www.levant.pl

Więcej informacji o LEVANT Foods:
LEVANT Foods – importer, eksporter i producent najwyższej jakości produktów spożywczych – to firma z ponad 25-letnią tradycją. Odkąd powstała w 1991 r., stała się ważnym partnerem handlowym dla polskich i zagranicznych firm. Dynamiczny rozwój i przemyślana polityka firmy sprawiły, że zaufali nam znani i cenieni światowi producenci artykułów spożywczych, z którymi współpracujemy na zasadach wyłączności. Wysoką pozycję rynkową firmy potwierdzają liczne wyróżnienia, m.in.: uzyskany wielokrotnie tytuł “Gazele Biznesu”, certyfikat D&B – “Przejrzysta firma” oraz członkostwo w Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan.

#Wielkanoc, Wielkanoc













Authors
Tags








Related posts

Top